Bednění pilířů „na klíč“ na D3

22. 5. 2023

Na jihu Čech se staví další úsek dálnice D3, konkrétně se jedná o 8,5 kilometru od Třebonína ke Kaplici-nádraží. Stavba začala v roce 2022 a zhotovitelem je společnost Metrostav Infrastructure a.s. Kromě tohoto úseku jsou na dálnici D3 aktuálně rozestavěné další dvě části, které utvoří obchvat Českých Budějovic. Všechny tyto části mají být kompletně hotové do konce roku 2024.

ROLAND dodává pro svého významného zákazníka – společnost 3D monolity s.r.o. – BEDNĚNÍ NA KLÍČ. Konkrétně se jedná o stavbu 5-pólového dálničního mostu SO 211 přes Žďárský potok s dvěma mostovkami.

Přiložené fotografie mapují výrobu, dodávku a použití bednicích forem pro dříky a hlavice pilířů, kterých se betonuje celkem 16 ks. Samotné výrobě předcházel technický návrh se statickým posouzením bednicí konstrukce a následně vydaná dokumentace ve stupni VTD. Pro dříky bylo použito systémové bednění PANAWALL a pro hlavice systém MC-TO, vždy v kombinaci s dřevěnými ramenáty a opláštěním.

Kromě pilířů řeší ROLAND na tomto mostě také bednění opěr a obou mostovek včetně podpůrných konstrukcí. A následovat budou další stavební objekty…

Přejeme realizační firmě mnoho úspěchů na stavbě!

BEDNĚNÍ NA KLÍČ …od myšlenky až po realizaci

Více info zde: https://roland-bedneni.cz/bedneni-na-klic/