Pokračujeme na obchvatu Nové Paky…

5. 2. 2024

…i když se nám koncem minulého roku drobné potíže nevyhnuly. V měsících listopadu a prosinci minulého roku nás totiž zaskočily klimatické podmínky, a tak jsme společně s PORR a.s., na SO 206 – Estakáda nad Štikovem, stihli zabetonovat pouze první betonážní takt a přesunout bednění s posuvnou podpůrnou konstrukcí do taktu druhého. V minulém týdnu však již byl zabetonován druhý betonážní takt, resp. jeho první fáze (stěny a dno komory ve tvaru písmene U) s tím, že po dokončení armatury druhé fáze bude v horizontu několika dnů/týdnů navazovat betonáž desky, a tím bude druhé mostní pole hotovo. Následuje přesun celé podpůrné a bednicí struktury do pozice třetího betonážního taktu, a tak budeme postupovat po jednotlivých taktech, až k druhé mostní opěře.   

ROLAND CZ dodává na tomto mostě pro společnost PORR a.s. komplexní dodávku složenou z přesuvné skruže (včetně montáže / přesunů / pronájmu / demontáže) a současně bednění mostovky v režimu pronájem/prodej (nastavování bednění a manipulaci s ním v průběhu realizace jednotlivých betonážních taktů si provádí PORR sám). Dlužno dodat, že smluvním partnerem – subdodavatelem společnosti ROLAND, je na tomto mostě firma M-TEK. I přes počáteční skluz a špatné počasí jsme přesvědčeni, že se podaří – v těsné kooperaci všech zúčastněných firem – i tento most dokončit včas a dle zadání.

Jen pro doplnění uvádíme, že 8,5 km dlouhý obchvat Nové Paky – silnice I/16, obsahuje v hlavní trase celkem 16 mostů v celkové délce 1 020 metrů. Právě Estakáda nad Štikovem, z jejíž realizace si níže můžete prohlédnout několik aktuálních obrázků, z nich bude se svými 423 metry nejdelší.

Na obchvatu Nové Paky realizuje ROLAND i několik menších objektů, o který jsme Vás informovali např zde:

https://roland-bedneni.cz/2023/08/28/prvni-mostovka-na-obchvatu-nove-paky-je-zabetonovana/