ROLAND a královna všech sportů

24. 6. 2024

Tento týden se ze světa stavebních projektů realizovaných firmou ROLAND CZ přemístíme do úplně jiné oblasti, a to sice ke sportu. Poslední doba je nabitá významnými sportovními událostmi – máme mistry světa v hokeji, na Mistrovství Evropy v atletice zazářil zlatý oštěpař Jakub Vadlejch a famózní sprinterka Lurdes Gloria Manuel, určitě všichni fandíme našim fotbalistům na EURU, před námi je letní olympiáda a spousta dalších významných závodů. Tak jsme se rozhodli „pochlubit“, že se firma ROLAND zajímá krom stavebnictví i o jiné oblasti a podporuje nejenom mladé nadějné hudebníky, ale i sportovce.

Minulý týden se konalo v Ostravě Mistrovství republiky v atletice dorostenců a juniorů, kde námi podporovaná atletka Tereza Tichá předvedla neskutečný výkon v běhu na 400 m – v cílové rovince mohutně finišovala a postupně stoupala pořadím vpřed až na druhé – stříbrné místo. Vlastní přerovský rekord vylepšila téměř o sekundu na neuvěřitelných 55,21, což bohužel o jedinou setinu nestačilo na limit ME dorostenek. Budeme jí držet pěsti na mezistátním utkání v Piešťanech, kde má ještě jednu šanci tento limit prolomit.

Druhý z námi podporovaných a neméně úspěšných sportovců – Jonáš Kolomazník, má MČR mužů zatím před sebou, ale v halové sezóně se tento rok umístil na MČR na vynikajícím třetím místě v běhu na 60 m překážek. V tomto závodě se utkal s českým rekordmanem a dlouholetým reprezentantem České republiky Petrem Svobodou, který má prozatím věkem, zkušenostmi i výkony náskok, ale pevně věříme, že ne na dlouho. Oběma našim „želízkům v ohni“ moc gratulujeme k dosavadním výkonům a přejeme mnoho dalších úspěchů. Jsme opravdu upřímně potěšeni, že tito dva mladí nadějní lidé, občas nosí tričko s naším logem 😉.